KAFÉ OG VERTSHUS FRA 1892
MIDT I SENTRUM

Slider
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

HENNINGSVÆR VERTSHUS

I Henningsvær finner du Lofoten Arctic sitt Vertshus som ble bygget i 1892. Vertshuset ligger på torvet midt i sentrum av vakre Henningsvær med kort vei til bokstavelig alt som er i Henningsvær.

Våre 7 rom er av god størrelse og er nyrenoverte i 2019. Her har vi lagt stor vekt på sengekvalitet og tilrettelagt for å gjøre kontorarbeid som du trenger å gjøre langt unna en stresset hverdag.

Det å kunne bo midt i Henningsvær og bare rusle langs kaia er en opplevelse som kan bare beskrives som «ro i sjelen» eller det å kunne gå imellom gode spisesteder og lokale barer, og møte oss lokale som bor her i Henningsvær.

KAFÉ KNUSARN

I første etasje av Henningsvær Vertshus finne du Lofoten Arctic sin lille Kafè. Her kan du komme innom for en varm kaffe, nyte godt bakverk og kaker.

Vi tilbyr også et utvalg av gode lunsjretter som er laget med lokale råvarer og lokale mattradisjoner, og helst fra råvarer tatt rett utenfor dørene. I samme lokale kan du få informasjon om hva du kan oppleve i Henningsvær og Lofoten via vårt besøkssenter Visit Henningsvær og du kan faktisk booke en opplevelse før kaffen har rukket å bli kaldt!

KNUSARN I HENNINGSVÆR ER BERYKTET I HELE VERDEN!

En av historiene undertegnede fikk servert over et glass øl nettopp på Knusarn, for noen år siden var følgende.

En lokal sjømann, som visstnok hette Albert «Pelly» Jørgensen var aktiv under krigen. Sjømannen opplevde flere ganger å bli bombet. Han oppholdt seg også i lange perioder i Skottland under krigen, hvor han også stiftet familie og fikk barn. Men etter hvert tok forholdet slutt, og han dro hjem til Henningsvær.

På den tiden var det helt normalt at sjøfolk, supplerte sitt eget språk med noen engelske gloser eller vendinger. Albert satte sammen med noen svirebrødre på hospitset og drakk øl. Full av kjærlighetssorg og søken etter en forklaring på bruddet i Skottland, konkluderte han og løftet seidelen:

"Dette er min Heartbreaker".

Han forklarte vennene at ølet var nok bakgrunnen for at hjerte ble knust. Men «Hjerteknuser» inngikk ikke i vokabularet, hverken til fiskerne eller lokalbefolkningen i Henningsvær. Og ta seg en «hjerteknuser» på hospitset ble etter hvert til å ta seg en øl på Knusarn.

Velkommen til Kafé Knusarn

CHAMPAGNEPIKENE

I første etasje av Henningsvær Vertshus finnes et lite sted som kalles Champagne Pikene, malt i rosa farge med rosa møbler er dette sted som du forventer ikke å finne i et fiskevær ytterst i havgapet. Her kan du bestille arrangement for venner, oppleve Champagne Brunch eller bare ta et glass bobler på veien. Velkommen til Champagne Pikene

Fasiliteter ved Lofoten Arctic

  • Gratis Wi-Fi
  • TV på alle rom
  • Kort vei til Henningsvær sentrum
  • Koselig restaurant på kaikanten
  • Konferanserom med kino-oppsett for inntil 80 personer.
  • Eget filmrom med plass til 80 personer
  • Gratis parkering
  • Fisk fra bryggekanten
  • Se vår film om Lofotfisket i gamle dager
  • Restaurant med plass til 200 gjester

Pakker/Kampanjer